Näyttely on prosessityö ja tapahtumien sarja, jonka aikana galleriaan kutsutaan useita vierailevia taiteilijoita, esiintyjiä ja osanottajia. Jos haluat olla mukana toteuttamassa näyttelyprojektia, ota yhteyttä taiteilijaan .
Inspiraatio näyttelyn nimeen ”9,2 m2” tulee Itävallan viranomaismääräyksistä, jotka edellyttävät, että kutsuttaessa vieraita Schengen-sopimuksen ulkopuolisista maista, täytyy kutsujan todistaa pystyvänsä tarjoamaan asunnossaan 9,2 m2 asumistilaa vierasta kohden.
Kun galleriatilan pinta-ala on noin 40m2, näyttely jakautuu neljään teemaan, joita kehitellään kahden viikon ajan. Näyttelyyn liittyy myös muita aktiviteetteja, toimijoita ja ryhmiä eri puolilla kaupunkia. Osa näistä prosessiluonteisista aktiviteeteista on jo käynnistynyt, osa julkistetaan avajaisten yhteydessä.
– Poleeminen runous
– Kuvalliset interventiot
– Ehdotuksia sarjakuviksi
– Ääni
Mm. Pop-Parlamentti, yhteiskunnan skitsofreenisten osien asukkaiden manifesti, verkkotaiteilijan päiväkirja.
Huomioitavaa: näyttelyssä suoritetaan ääninauhoituksia, joita käytetään projektin myöhemmissä vaiheissa.
Lisätietoja ja tarkemmat tiedot tapahtumista taiteilijalta: <an(at)eroticunion.org>.
”Poliittiselle toiminnalle ja päätöksenteolle on ominaista lähinnä varovaisuus, suoranainen pelkuruus ja möhläysten pelko. Politiikalta puuttuu se, mikä taiteella on: epäonnistumisen oikeus. Jos taiteessa oltaisiin yhtä varovaisia ja sovinnaisia kuin politiikassa, todellista uutta luovaa taidetta ei tehtäisi lainkaan. Luovuus edellyttää leikkiä ja kokeilua, oman persoonan lapsellisten ja kaikkivoipien puolten käyttämistä. Yleensä epäonnistumisen pelko pysäyttää luomisprosessin. Taiteen alalla se on tajuttu. Taiteellisen luomistyön edellytyksenä on turvallisuuden nakkaaminen yli laidan ja heittäytyminen ennakoimattomiin ja tuntemattomiin maailmoihin. On uskallettava hypätä.”
Claes Andersson: ”Kaksitoista vuotta politiikassa – katkelmia, muistikuvia, unelmia”, WSOY, Helsinki, 2000.
—
HIAP – Helsinki International Artist-in-Residence Programme on yksi Suomen vanhimmista kansainvälisistä taiteilijaresidenssiohjelmista. Vuosittain HIAPissa työskentelee 2-3 kuukauden työskentelyjaksoissa 10-12 kuva- ja tanssitaiteilijaa, kuraattoria ja taiteen tutkijaa eri puolilta maailmaa. HIAPin studiot ja toimisto sijaitsevat Kaapelitehtaalla. HIAP on perustettu vuonna 1998.
Lisätietoja residenssiohjelmasta: <info(at)hiap.fi>